SharePoint 2016 - Building no-code solutions on premise and online in Office 365

Lär dig få ut så mycket som möjligt av SharePoint 2016 och SharePoint Online utan att skriva kod. Under veckan kommer gruppen att tillsammans skapa en hel serie av lösningar genom att i huvudsak använda webbläsaren och Office-paketet.

Kursen lär ut och ger erfarenhet av de mest värdefulla funktionerna i SharePoint, de som ger mycket nytta med lite arbete.

Kursen kommer att genomföras helt och hållet i SharePoint Online, vilket bland annat innebär att kursmiljön är tillgänglig i mer än en månad efter kursens slut. Kursledaren kommer under kursens gång att peka ut och förklara skillnader gentemot SharePoint 2016 och 2013.

Fokus ligger på vanliga sätt att använda SharePoint, t.ex. för att dela filer och annan gemensam information samt på vilka fördelar SharePoint ger och på de potentiella problem man bör tänka på när man går från ett traditionellt filsystem till SharePoint.

Upplägg och material

Kursmaterial och Office 365 kommer att vara på engelska, medan kursledaren talar och förklarar allt på svenska. Pedagogiskt delas tiden mellan genomgångar, lärarlett arbete och arbete i grupp, där man utgår från en kravspecifikation och bygger en SharePoint-lösning. Alla presentationer som används finns tillgängliga för nedladdning. Dessutom finns alla övningsmoment inspelade och tillgängliga som videos online efter kursens slut.

Förkunskaper

Du behöver erfarenhet av att använda Internet Explorer och Microsofts Office-produkter, såsom Word, Excel och Outlook. Du behöver även ha grundläggande användarkunskaper om någon version av SharePoint.

Ämnesområden

Att förstå SharePoint 2016 och SharePoint Online

I den här modulen kommer deltagarna att lära sig förstå vad SharePoint är, både tekniskt och hur Microsoft säljer och paketerar produkten. Kursledaren kommer också att gå igenom olika sätt att använda SharePoint och diskutera vad SharePoint är bra respektive dåligt på.

Stor vikt läggs vid förståelse av de olika objekt som SharePoint består av: webbplatssamlingar, webbplatser, appar (listor och bibliotek), kolumner och vyer. Här diskuteras också behörigheter och behörighetsarv samt hur man anpassar och konfigurerar standardbehörigheterna. Deltagarna kommer att skapa och utveckla flera egna webbplatssamlingar och även pröva på att arbeta samtidigt i en gemensam webbplats.

I modulen ingår även en teoretisk genomgång av hur man installerar, uppgraderar och sköter SharePoint 2016 och vad man bör tänka på när man köper in tredjepartslösningar.

Anpassa SharePoint i webbläsaren

Det viktigaste man måste lära sig i SharePoint är att hitta runt i miljön och kunna skapa de olika delobjekt som SharePoint består av. Kursledaren kommer att hjälpa deltagarna hitta till de tre viktigaste ställena i SharePoint: Listinställningar, Webplatsinställningar och SharePoint Admin Center/Central Administration. Förutom webplatssamlingar kommer gruppen att gemensamt skapa och anpassa sidor och appar samt fylla dem med innehåll.

Stor vikt kommer att läggas vid kategorisering av information på olika sätt, både med hjälp av mappar (för och nackdelar kommer att diskuteras), kolumner, vyer, hanterade metadata, företagsnyckelord, graderingar och sist men inte minst innehållstyper.

Anpassning av SharePoint med produktivitetsverktyg

SharePoint kommer verkligen till sin rätt i kombination med Microsofts flora av produktivitetsverktyg. I den här modulen kommer deltagarna bland annat att lära sig hur man kombinerar Excel och SharePoint för import och export av data samt hur man visualiserar och analyserar data från SharePoint med hjälp av Excel.
Med hjälp av Word och Word Online kommer deltagarna att få insikter om hur man bygger och använder mallar som anknyter till innehållstyper och hur man använder snabbdelar. Även SharePoints integration och möjligheter vad gäller Visio, Project, PowerPoint och PDF kommer att beröras.

Skapa arbetsflöden med SharePoint Designer 2013

Arbetsflöden kan vara ett enkelt och kraftfullt sätt att automatisera, kontrollera och följa processer i SharePoint. Deltagarna lär sig hur man skapar, publicerar, startar och felsöker flera arbetsflöden med villkor och åtgärder. Dessutom får de en teoretisk genomgång av hur arbetsflöden fungerar och av skillnaderna mellan arbetsflöden av 2010 och 2013-typ.

Sök

SharePoints sök-funktioner är kraftfulla och strategiskt intressanta att använda. I den här modulen går vi igenom:

  • Sök direkt i lista/bibliotek
  • Hur fungerar sökmotorn
  • För och nackdelar med att använda sök
  • Anpassa sökcenter inkl. sökvertikaler och förfiningar
  • Bygga för bra sök

Enterprise Content Management

Teoretiskt berörs eDiscover och hur man använder Document Centers och Record Centers. Praktiskt kommer deltagarna att få lära sig använda hanterade metadata och dokumentgrupper.

Web Content Management

I den här översiktliga modulen går vi igenom hur SharePoint kan användas som publiceringsverktyg för webbplatser där det primära användningssättet är att en mindre grupp användare publicerar och många läser, framför allt för internet eller extranet. Kursledaren demonstrerar grundläggande branding med Design Manager och beskriver Page Layouts, Metadata-baserad navigering, flerspråkighet och anpassning för mobila enheter.

 

Boka kursen

Boka din plats redan idag.

Om kursen

Pris: 29 950,00 kr

exklusive moms

Längd 4 dagar
Kurskod A161

KompetenskortKompetenskort gäller på denna kurs

Boka kursen

Välj ort och kursstart

sg Startgaranti innebär att kursen startar oavsett antal deltagare

lc LiveClass innebär att kursen hålls som en lärarledd interaktiv onlineutbildning.

29 oktober

17 december

12 februari

2 april

11 juni

Visa fler kursdatum

Kunduppgifter

Kursanmälan är bindande. För mer information och avbokningsregler se våra allmänna villkor.
Kontakta Cornerstone

Kontakta oss

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Telefon: 08-562 557 50   
E-post: info@cornerstone.se