Kalen Delaney

Genom Cornerstones samarbete med Tibor Karaszi kan vi presentera en "Guru among gurus". Kalen Delaney, som bland annat frekvent utbildar Microsofts egna experter inom SQL Server, kommer till Cornerstone för att hålla kurs.

Kalen har arbetat med SQL Server sedan 1987 då hon började på Sybase Corporation i Berkeley i Californien. Där arbetade hon först på den tekniska supportavdelningen, och sedan under fem år i utbildningsorganisationen. Hon var en oberoende utbildare och konsult från 1992 till dess hon var med och startade Solid Quality Learning.

Som konsult arbetade hon med både Microsoft och Sybase och utvecklade då kurser samt höll interna utbildningar för Microsofts tekniska supportpersonal. Kalen har hållit såväl MOC-kurser som sina egenutvecklade utbildningar för kunder över hela världen. Kalen har även titeln Microsoft MVP - Most Valuable Professional, en titel hon burit sedan 1993.

Litteratur

Hon har även skrivit regelbundet om SQL Server sedan 1995. Hon bidrar bland annat som redaktör och kolumnist för "SQL Server Magazine".