Stefan Smedius

Många av er har kanske redan träffat Stefan. Efter snart tolv år som utbildare finns det få orter eller företag han inte har besökt . Hans fokus har under lång tid legat på användarutbildning, främst inom Microsoft Office, men han har under senare år glidit över på allt mer anpassade lösningar.

Analys av kunskapsbehov och utbildningsnivåer är också ämnen som ligger honom varmt om hjärtat – han har ofta arbetat nära företags- och projektledning i många utbildningsprojekt. Han har också varit med och anpassat och levererat utbildning i hela norden och ute i Europa.

Stefan har en minst sagt blandad bakgrund innan han hittade sin roll som utbildare – han har t ex arbetat som croupier, översättare och reseledare och tillbringat två år i Egypten och ett i f d Sovjetunionen. Numera fokuserar Stefan mest på SharePoint och Business Intelligence-verktyg.

Stefan själv säger

- Det viktigaste för mig är att se att den kunskap jag förmedlar kommer till god användning. Att kunna hjälpa ett företag att förbättra sin kommunikation genom rätt vald utbildning i tex SharePoint, Outlook eller Excel är väldigt tillfredsställande. Jag är gärna med tidigt under processen när det går, och har ofta varit delaktig i kunskapsinventeringar, intervjuer och framtagning av kursinnehåll och utbildningsmaterial. Cornerstone Optimization Model är något som jag är starkt engagerad i och tror mycket på inför framtiden.