Windows Package Manager - Modern Application Management

Kurskod TSS-273

Windows Package Manager - Modern Application Management

Denna kurs ger dig det fundament av kunskaper du behöver för att att använda Windows Package Manager, en kraftfull verktygslåda för att installera, uppgradera och konfigurera program på dina Windows-enheter i en Intune-baserad management-miljö.

Pris
4850 kr (exklusive moms)
Längd
En halvdag, från kl 13
Ort och datum
16 sep
Live Online
18 nov
Live Online

Boka utbildning

Windows Package Manager, även kallad WinGet, är en pakethanterare och installationsmotor på öppen källkod framtagen av Microsoft för att användas på Windows-baserade klienter med Windows 10 och Windows 11. 

Den här pakethanteraren ger oss mängder med nya möjligheter för att rulla ut och uppgradera applikationer i Windows. På en halvdag kommer du igång med verktyget och hur du utnyttjar det tillsammans med Intune.

Kursen ingår i vår Skillup Series och består av kursledarens föreläsningar och demonstrationer i en Microsoft 365- och Windows-baserad miljö. Demonstrationerna är lättöverskådliga och det kommer att finnas möjligheter att ställa frågor. Du kan via en trial-licens i Microsoft 365 pröva vissa av de handgrepp som kursledaren förevisar.

 


Målgrupp och förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som är IT-tekniker som konfigurerar, administrerar Windows 10- eller 11-enheter och skall använda Windows Package Manager i en företagsmiljö med ett management-verktyg som Microsoft Intune, alternativt helt enkelt är nyfiken på vad Windows Package Manager kan innebära för dig i ditt arbete.

För att hänga med i kursens tempo och tillgodogöra dig dess innehåll du förutsätts ha grundläggande kunskaper i professionell hantering av Windows-enheter, samt kännedom om Entra ID (Tidigare Azure AD) och management-verktyg som Microsoft Intune.

Till detta rekommenderar vi dessa kurser:

För att alltid hålla en hög kvalitet på våra kurser använder vi både engelsk- och svensktalande experter som kursledare.

Om kursledaren, Andreas Stenhall

Andreas Stenhall har legat i framkant av Microsofts tekniker och produkter när det gäller Windows under många års tid och är sedan 15 år tillbaka utsedd till Microsoft Most Valuable Professional (MVP). Andreas är en mycket uppskattad föreläsare och instruktör och har tidigare talat på konferenser i både USA och Europa.

Detaljerad information


Kursen täcker dessa aspekter på Windows Package Manager:

  • Grunderna i Windows Package Manager (WinGet)
  • Intune-integrationen med winget.
  • Utrullning av applikationer via Intune.
  • Avancerad hantering av applikationer i Intune med Advanced App Management.
  • Felsökning, uppföljning och återrapportering.

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post