LiveClass™ - utbildning närmare dig!

LiveClass är en videokonferenslösning speciellt utformad för lärarledd interaktiv distansutbildning. Med LiveClass får du tillgång till riktig klassrumsutbildning utan att behöva lägga tid och pengar på resor och övernattningar.

 

Hur funkar det?

Kursledaren står i en kurssal, s.k. mastersal, som är ett vanligt klassrum med elever. Mastersalen är uppkopplad till vår molntjänst med ljud och högupplöst bild. Hit ansluter våra s.k. satellitsalar med deltagare runt om i landet.

Sammanfattningsvis ger LiveClass i stora drag samma upplevelse som att delta under utbildning på plats. När du deltar i LiveClass på ett av våra utbildningscenter, får du en professionellt utformad inlärningsmiljö med de bästa förutsättningarna för att ostört utveckla din kompetens och maximera inlärningen. Konceptet fungerar för både företagsutbildningar och schemalagd utbildning.

Som LiveClass-deltagare har du följande möjligheter:

  • Att följa kursledarens teorigenomgångar, whiteboard-anteckningar och demonstrationer.
  • Interagera fullt ut i diskussioner och erfarenhetsutbyte med kursledaren och övriga deltagare.
  • Få distanshjälp av kursledaren vid individuella övningar.
  • Få maximal inlärning genom den kontrollerade utbildningsmiljön när du deltar från ett av våra utbildningscenter.

Hos dig - LiveClass@home

Om du inte kan delta från satellitkurssalen på ett av våra utbildningscenter, kan du koppla upp dig från en egen dator med internetuppkoppling. Inför kursen får du en inbjudan till ett virtuellt mötesrum via e-post. Det finns flera sätt att ansluta, de vanligaste är via en nedladdningsbar applikation, webbläsare eller Skype for Business.

Försök skapa dig en så bra utbildningsmiljö som möjligt:

  • Försök sitta ostört, gärna med ett headset för maximalt fokus på kursen.
  • Om du går en teknikkurs, ha gärna labbmiljön på en dator och din LiveClass-anslutning på en annan.
  • För maximal utbildningsupplevelse, försök om möjligt att ha tre olika skärmar till LiveClass-koppling, labbmiljö och kursmaterial/browser.
  • Du kan stänga av din mikrofon om du inte deltar i någon diskussion. Försök däremot att ha din webbkamera igång. Det är inget tvång, men läraren har lättare att avgöra hur klassen ligger till om han eller hon kan se alla deltagare.

Testa förbindelsen

Vill du testa att ansluta till LiveClass@home - Kontakta oss så får du anslutningsinformation till vårt testklassrum. Där pågår det normalt sätt ingen kurs men du har möjligheten att säkerställa att anslutningen fungerar för dig där du sitter.

Kontakta oss

Kundtjänst

08-562 557 00

info@cornerstone.se

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post