Kvalitetssäkring av webbplatser

Kurskod A353

Kvalitetssäkring av webbplatser

Moderna webbplatser måste fungera i alla typer av klienter, stationära och mobila, med små och stora skärmar, med och utan pekskärm, mus eller tangentbord, i nutida, dåtida och framtida webbläsare. Du lär dig också göra webbplatser som fungerar med och utan JavaScript och för människor med eller utan funktionshinder.

Pris
20450 kr (exklusive moms)
Längd
2 dagar
Alternativa betalsätt
Kompetenskort gäller på denna kurs

Många kurser kan även betalas med vårt kompetenskort alternativt utbildningsvouchers eller motsvarande credits från någon av våra teknikpartners. 

Läs mer om kompetenskort.
Läs mer om vouchers.

Ort och datum
Hålls på begäran

Kursen hålls på begäran

Kontakta oss för mer information.

Telefon: 08-562 557 50 
E-post: kursbokning@cornerstone.se

Genom att följa de vedertagna standarder och best practices som förmedlas under kursens gång kan du bygga webbplatser som fungerar överallt, alltid. Du kommer att förstå att det är meningslöst, och dessutom onödigt, att bry sig om vilken webbläsare som dina användare har.

Du lär dig bland annat att optimera webbplatser för högsta möjliga prestanda och att använda responsiv design med CSS3 media queries och fluid/liquid design. Efter kursen kan du bygga webbplatser som laddas ner på under en sekund och som fungerar lika bra i mobiltelefoner som i skrivbordsdatorer. Validering, optimering och debugging av HTTP, DOM, XHTML/HTML5 CSS3, och JavaScript ingår tillsammans med tekniker som progressive enhancement, graceful degradation och polyfills. Vi även igenom grunderna i den semantiska webben som kommer i och med HTML5.


Målgrupp och förkunskaper

Den här kursen vänder sig till webbutvecklare och applikationsutvecklare. Kursen är plattformsoberoende och vänder sig till alla, oavsett vilket språk man programmerar med på serversidan.

Kursen kräver grundläggande förkunskaper i webbutveckling och JavaScript-programmering. Erfarenhet av jQuery är en fördel.

För att alltid hålla en hög kvalitet på våra teknikkurser använder vi både engelsk- och svensktalande experter som kursledare.

Detaljerad information


 • HTTP: Analys och debugging av http protokollet.
 • XHTML/XHTML5: XML-kompatibel HTML. Framtidssäkrad och bakåtkompatibel.
 • CSS - Selektorer, prioritet och validering.
 • CSS kompatibilitet: Vendor specific prefixes och IE hacks.
 • Responsive Web Design med CSS3 media queries och liquid/fluid design.
 • Document Object Model (DOM): Grundläggande genomgång av DOM.
 • ECMAScript - Den standardiserade versionen av JavaScript.
 • Validering och optimering av JavaScript.
 • Optimering av webbplatser: Gör din webbplats blixtsnabb.
 • Polyfills: Modernizr och webshims.
 • Best practices: Graceful degradation, progressive enhancement, regressive enhancement, mobile first, fallback functionality m.m.
 • Tillgänglighetsanpassning - WAI WCAG och ARIA, mer än bara handikappanpassning.

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post