AWS re.jpg

Amazon Web Services och Cornerstone ger dig chansen att ta nästa steg i karriären!

Cornerstone i samarbete med AWS re/Start-program hjälper IT-branschen med att övervinna bristen på IT-personal. Programmet erbjuder talanger möjligheten att kliva in i IT-branschen efter en 12-veckors utbildning, och på så vis kan fler roller som kräver specifik kompetens, snarare än mångårig erfarenhet, tillsättas snabbare och lättare.

Bristen på personal har de senaste åren varit en ständig utmaning för IT-branschen, vilket indirekt påverkar den svenska marknaden och ekonomin. Problematiken kvarstår trots de åtgärder som både branschen och regeringen har vidtagit under tjugohundratalet. Enligt IT & Telekombolagen saknas i Sverige 70 000 personer inom branschen redan i år.

Mer om programmet

AWS re/Start är ett kostnadsfritt kompetensutvecklingsprogram på heltid för att sätta fart på individens karriär inom cloud-teknologier. Ingen teknisk bakgrund krävs för att delta och programmet är inriktat mot personer som söker karriärutveckling.

Utbildningen erbjuds helt kostnadsfritt och lektionerna kommer ske både online och i undervisningssalar i Stockholm.

Deltagarna kommer lära sig allt som krävs för att nå en framgångsrik karriär inom Cloud Computing. Idag finns det massor av spännande möjligheter inom det här området och kvalificerade cloud-tekniker är mycket efterfrågade på arbetsmarknaden.

Genom scenariobaserat lärande samt praktiska övningar och kurser, får deltagarna de färdigheter de behöver för att kunna arbeta inom cloud-teknologier på ingångsnivå. I utbildningen ingår förberedelser för AWS Cloud Practitioner-certifiering med fri tillgång till övningar och fullständiga tentor samt fokus på professionella färdigheter som adaptiv kommunikation, tidshantering, CV-byggande och intervjuteknik för att förbereda sig för arbetsintervju.

Efter att deltagarna tagit examen kommer rekryteringspartnern msemploy att koppla ihop dem med potentiella arbetsgivare och hjälpa till med ansökningsprocessen för att kunna ta första steget i IT-karriären.

 

 

 

AWS_Restart_Logo_RGB.png

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post