Vill du hitta nytt jobb eller byta karriär? Då är du eftertraktad

IT-branschen har ett ständigt stort behov av ny arbetskraft, inte minst inom service- och supportsektorn. Har du arbetat med service, har datorvana och drabbats av arbetslöshet eller vill byta karriär? Nu har du möjligheten att få en ingång till branschen med hjälp av rätt utbildning.

Idag är det svårt för många unga att ta sig in på arbetsmarknaden. Pandemin har gjort det ännu svårare och resulterat i att många förlorat jobbet eller haft svårt att få sitt första jobb efter studier.

Microsoft har i samarbete med Cornerstone tagit fram ett program, Global Skills Initiative, som är tänkt att stötta de som har blivit eller riskerar att bli arbetslösa och är intresserade av ett karriärbyte till IT-branschen. För att stötta Global Skills Initiative finns Cornerstone med och levererar webinar inom ett antal intressanta områden för att hjälpa arbetssökande, serviceinriktade personer att ta första steget in i IT-branschen som blivande IT-support/Helpdeskpersonal.

Ta chansen att få en gratisutbildning inom service och support och bygg upp en kompetens för att få ditt första jobb inom IT. Den här typen av jobb väntar på rätt personal med stora möjligheter till att växa i rollen och göra karriär.

Inga förkunskaper krävs för att genomföra dessa utbildningar och kurserna ligger på en grundnivå. Utbildningen är gratis.

De områden som ingår i Global Skills Initiative är:

  • Grundläggande teknisk utbildning för personer som vill börja sin karriär som IT-support/helpdeskpersonal. Utbildningstid ca 60 timmar.
  • Customer Service. Utbildningstid ca 6 timmar.
  • Introduktionsutbildning för IT Support/helpdesk inom Microsoft 365. Utbildningstid ca 16 timmar.
Upplägg av utbildning

Vi på Cornerstone bidrar till Global Skills Initiative genom att erbjuda webinar för att stötta de självstudier som görs på LinkedIn Learning och Microsofts självstudieplattform MS Learn.

Möjligheten att gå en utbildning via Global Skills Initiative är tillgänglig fram till den 31 december 2021.

Så ta chansen till ett nytt arbete eller en ny karriär genom att redan nu anmäla dig till Global Skills Initiative här nedan.

Stort lycka till önskar vi på Cornerstone!

Anmäl dig här

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post