Certifierad Scrum Master

Kurskod AK123

Certifierad Scrum Master

Det agila projektramverket Scrum har kraften att transformera din projektstyrning oavsett vilken industri och organisation du är aktiv inom. Faktum är att 66% av alla företag använder Scrum eller liknande varianter idag för sina projekt.

Pris
18950 kr (exklusive moms)
Längd
4 halvdagar
Ort och datum
Expandera för att se kurstillfällen
14 sep
Startdatum
19 okt
Startdatum
9 nov
Startdatum

Boka utbildning

Utbildningen genomförs Live Online under fyra sammanhängande halvdagar. En vecka innan utbildningens start kommer du att bli inbjuden till ett uppstartsmöte som genomförs digitalt och tar ca en timma.
När du är klart med din utbildning erbjuds du möjligheten till ett uppföljningsmöte ca två veckor efter utbildningen med syftet att förbereda dig för din certifiering. Datum för detta möte bestäms med din lärare under sista kursdagen.

Kurstillfällen
14-17 sep
5-8 okt
2-5 nov

Med hjälp av Scrum kan du leda din organisation mot ett mer agilt arbetssätt och upptäcka hur du inte bara reagerar snabbare på förändringar och krav utan också hur du håller fokus på rätt uppgifter, samarbetar och kommunicerar bättre samt levererar värde snabbare. Så oavsett om du arbetar mot en smartphoneapplikation, affärslogistik eller planerar evenemang, bör du med stor sannolikhet ta en närmare titt på Scrum.

Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i Scrum som metodik och introducerar dig för verktygen du behöver för att få ditt team att bli en kreativ och produktiv Scrummaskin. Du får lära dig vad Scrum innebär, varför det fungerar och du blir väl förtrogen med handgreppen samt dess tillämpningar. Utbildningen innehåller även praktiska övningar där du får slipa på dina färdigheter i verkliga scenarier.

Kursen bygger på praktiska övningar som syftar till att lyfta fram hur du praktiskt kan arbeta med Scrum och Kanban som två ramverk i ditt vardagliga arbete. Innehållet i utbildningen bygger på forskning och mångårig erfarenhet av ämnet.

För att underlätta certifieringen för dig är kursmaterialet på engelska pga. att provet är på engelska och det är viktigt att känna till det engelska Scrum-vokabuläret.

 


Målgrupp och förkunskaper

Utbildningen lämpar sig för dig som ska arbeta som Scrum Master/Team coach för ett agilt team och för dig som vill certifiera dig som Scrum Master. Den lämpar sig också för dig som är teammedlem eller om du arbetar väldigt nära ett agilt team och önskar få en djupare förståelse för Scrum.

De behöver inga speciella förkunskaper, men kom förberedd – se till att ha läst Scrum-guiden på scrumguides.org, och testa gärna dina kunskaper i minitestet 'Scrum Open' på scrum.org.

Certifiering

Efter kursen har du möjlighet att certifiera dig till Professional Scrum Master level 1 (PSM I) via scrum.org. I kurspriset ingår ett försök till certifiering och efter avslutad utbildning får du tillgång till den kod du behöver för att kunna genomföra certifieringen.  

Detaljerat innehåll


 • Introduktion till agila metoder och Scrum som ramverk
 • Rollerna i Scrum
 • Hur team fungerar
 • Scrum Masterns roll
 • Agil estimering och planering
 • Att mäta teamets hastighet (velocity)
 • Synlighet och transparens (burndown charts, etc.)
 • Kravhantering, backlog och sprintplanering
 • Vikten av samarbete
 • Retrospektiv/förbättringsmöten
 • Att skala Scrum (Scaled Agile Framework SAFe, Nexus, m.fl)
 • Introduktion till Kanban
 • Om certifieringen Scrum Master

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post