Projekt och agila arbetssätt

Den kultur vi odlar genom våra förhållningssätt och beteenden, våra val av arbetssätt och sättet vi arbetar på speglar de effekter vi får ut av våra investeringar. Värden som direkt påverkas är exempelvis vår förmåga att svara på förändringar med innovativa lösningar, vårt välmående och vår överlevnadsförmåga. Hur ska vi då tänka och arbeta för att få ut maximala värden? Finns det ett svar på det? Nej det finns många. Vissa arbetar mer traditionellt, andra mer agilt eller kombinerar dessa och arbetar tragilt.


Alla är olika, olikheter är bra och tillsammans blir vi starkare, det är en bra utgångspunkt för att lyckas skapa värden i form av snabba effekter och långsiktig hållbarhet. Med erfarenhet av att stötta tusentals människor från olika länder och verksamheter med många olika utmaningar samlar vi här insikter och verktyg i syfte av att rusta dig och din verksamhet för framtiden.

Sedan starten 2011 har Scaled Agile Framework, SAFe, kontinuerligt uppdaterats baserat på återkoppling från organisationer över hela världen. Kontinuerlig förbättring är basen inom Lean och även det som gjort SAFe till det ledande storskaliga ramverket.

Lär dig hantera kommunikationen vid en förändring. Här får du konkreta tips på hur du kan gå tillväga med agila värderingar som grund.

Vad menas med agil metodik och agila metoder? Och vad är skillnaden mellan begreppen metodik och metod? I den här artikeln ger Niklas Laudon dig svaren.

Vad vet du om Lean portföljhantering (Lean Portfolio Management)? Varför behöver vi Lean portföljhantering? Se vårt populära webinar om ämnet här!

Motivation på arbetsplatsen är ett måste. Efter att ha jobbat med det de senaste 20 åren är det, för mig, tydligare än någonsin. Motivationen gör att vi får ut den energi och kraft vi behöver för att må bra, känna lycka och arbeta effektivt.

Vad vet du om agila värdeströmmar? Se vårt populära webinar med Ola Gedenryd och Jörgen Karlsson.

Business Agility - Vad är det? Vad vinner du och hur lyckas du? Hur ska vi tänka, bete oss och arbeta för att lyckas? Och vad finns det för nackdelar?

Hur når man framgångsrik UX? Ulf Winroth förklarar stegen med organisatorisk mognad, hantverk, processer och kompetens för att din organisation ska lyckas.

Modern Agile + Projektmetodik = A match made in heaven! Nils Lindell förklarar för oss hur Modern Agile fungerar i alla sorters projekt.

Utvalda kurser


Projektledning med agila metoder

Längd 2 dagar
Kurskod AK121
Pris 13950 kr

Leading SAFe® 6.0

Längd 4 halvdagar
Kurskod AK150
Pris 19450 kr

Projektledning i IT-projekt

Längd 3 dagar
Kurskod AK103
Pris 20450 kr
Se hela utbudet av kurser inom Projekt och agila arbetssätt

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post