Windows 10 - Teknikkunskaper

Windows 10 är Microsofts operativsystem för bland annat PC-baserade arbetsstationer, och den idag dominerade mjukvaruplattformen för professionell arbetsmiljö. Det mesta av det tekniska arbetet med utrullning och support av Windows 10 görs idag centralt med olika management-tekniker för support, skötsel och utrullning.


Med Windows 10 tog Microsoft steget mot en gemensam mjukvaruplattform för merparten tänkbara enheter för personbruk såsom persondatorer, plattor, telefoner, spelkonsoller och AR-enheter (Hololens).  

Med Windows 10 har även ett antal centrala applikationer och funktioner införts som präglar såväl användarupplevelse som professionell supportfunktionalitet.  

  • Microsoft Store är en molnbaserad tjänst för försäljning och distribution av appar och annan funktionalitet. 
  • Edge är en modern och numera Chromium-baserad webbläsare som man räknar med skall eliminera behovet av den föråldrade Internet Explorer.  
  • Universal Apps – Windows 10 erbjuder möjligheten att skriva en app som fungerar på alla typer av enheter som använder Windows 10. 
  • Utökat stöd för säker anslutning och system management har gett avsevärt förbättrade förutsättningar för säker support av BYOD och hemarbete, vilket underlättade för många organisationer under pandemin 2020. 

Windows-kompetens och System Management

Eftersom säkerhet och support av Windows 10 är ett arbetsområde där skalbarhet är av stor vikt, läggs mycket krut på att utforma och finslipa management-lösningar. Windows 10 och System Management är idag två så pass sammanflätade ämnen att merparten av det som finns att lära sig om Windows 10 på ett eller annat sätt involverar management eller deployment i någon form. Läs om Microsoft System Management här.

Utbildning

I vårt utbud finner du en heltäckande palett av kurser längs hela skalan – Från konkret installation och felsökning av klientoperativ till de olika plattformarna och teknikerna för att centralt och skalbart ta kontroll över organisationens digitala arbetsmiljö. Se vårt utbud här.

Vad hände? Vad var det som kraschade? Vad hände innan? Tillförlitlighetsövervakaren, mer känd under sitt engelska namn Reliability Monitor, fungerar som en dagbok över vad som hänt på din dator flera månader tillbaka.

Utvalda kurser


Microsoft Intune - Manage Windows 10 and 11 using Microsoft Endpoints Manager

Längd 3 dagar
Kurskod T2269
Pris 28450 kr

Windows 10 – Support and Troubleshooting

Längd 5 dagar
Kurskod M10982
Pris 34950 kr

System Center Configuration Manager - Managing Clients and Devices

Längd 5 dagar
Kurskod M20703
Pris 34950 kr

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post