Windows Infrastruktur

De allra flesta företagsnätverk baseras idag på en Microsoft-baserad mjukvaruinfrastruktur med lösningar som Azure, Windows Server, Active Directory och PowerShell i botten.


Med en Windows-baserad infrastruktur finns det ett heltäckande stöd för lagring, katalogtjänster, applikationer, virtualisering med mera, både helt lokalt och som del i en hybridlösningbaserad på Windows Server och Azure.

Active Directory

Microsofts katalogtjänst för nätverkstjänster utgår från LDAP-standarden och ger möjlighet att samla och styra alla nätverkstjänster och dess brukare i en och samma katalog, med alla de fördelar som kommer av en sådan konsolidering. Active Directory har inbyggt stöd för Kerberos-autentifiering, DNS-baserad namnupplösning och klienthantering med Group Policies.

PowerShell

PowerShell är Microsofts Open Source-ramverk för automatisering och styrning av konfiguration och tjänster, bestående av ett kommandoskal med tillhörande skriptspråk.
Läs mer om PowerShell

Virtualisering och privat moln

Med Microsoft Hyper-V och Virtual Machine Manager (VMM) har du tillgång till en modern och kraftfull plattform för servervirtualisering, även kallat OS-virtualisering. Med detta har du även grunden till smarta hybridlösningar och Microsofts lösning för privata moln, kallad Azure Stack.

Windows Server

Även i tider då alltmer funktionalitet flyttar ut i molnet finns ett fortsatt utbrett behov av att köra vissa tjänster lokalt, och då lämpar sig Windows Server utmärkt som plattform för lokala tjänster i en modern och sömlös hybridimplementation tillsammans med Azure-baserade tjänster som Azure AD och Microsoft 365.

Nätverkstjänster

Med Windows Server får du även tillgång till ett antal funktioner för serverbaserade nätverkstjänster. Här finns, utöver basfunktioner som DNS, DHCP och routingfunktionalitet även bland annat webbserverplattformen IIS och brandväggen Threat Management Gateway, tidigare känd som ISA.

Utbildning

Lär dig utnyttja potentialen i en Windows-baserad infrastruktur:
Utbildning inom PowerShell
Utbildning inom Active Directory och identitetshantering
Utbildning inom Virtualisering med Hyper-V
Utbildning inom Azure-baserad infrastruktur
Utbildning inom Windows Server och dess tjänster
Se hela vårt utbud.

Ämnesexperten Jesper Nilsson ger dig en överblick av hur nyheterna i Windows Server 2022 påverkar dig och hur du snabbt kommer igång med den nya produkten!

Vad hände? Vad var det som kraschade? Vad hände innan? Tillförlitlighetsövervakaren, mer känd under sitt engelska namn Reliability Monitor, fungerar som en dagbok över vad som hänt på din dator flera månader tillbaka.

Utvalda kurser


Active Directory - Account Administration

Längd 3 dagar
Kurskod T2345-1
Pris 29950 kr
Se hela utbudet av kurser inom Windows Infrastruktur

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post