ITIL® Foundation (2011/v3)

Kurskod AK6101

ITIL v3 avvecklas

Under andra halvan av 2021 avvecklas ITIL v3 av AXELOS. Vi rekommenderar istället utbildning och certifiering inom ITIL 4.

ITIL® Foundation (2011/v3)

Denna ITIL Foundation-utbildning vänder sig till IT-personal som är engagerade i leveransen av affärsdrivna IT-tjänster och behöver en bra förståelse för "best practice"-processer inom IT Service Management. Kursen ger kunskaper i ITIL med dess terminologi, struktur och grundläggande koncept. Den är utformad för att ge möjligheten att certifiera sig på ITIL Service Management Foundation-nivå.

Pris
21950 kr (exklusive moms)
Längd
3 dagar
Ort och datum
Hålls på begäran

Kursen hålls på begäran

Kontakta oss för mer information.

Telefon: 08-562 557 50 
E-post: info@cornerstone.se

ITIL-modulen Foundation v3 dras in under sommaren 2021. Vi rekommenderar istället vår kurs ITIL 4 Foundation.

Foundation-nivån inom ITIL-certifiering innefattar en generell bild av nyckelkomponenter, koncept och terminologi som används i ITIL:s tjänstelivscykel (ITIL service lifecycle). Här ingår övergripande avsnitt om länkar mellan livscykelns olika steg, processer som används samt hur dessa praktiseras inom service management.

På slutet av dag 3 finns tid avsatt för att skriva certifieringstestet, som ingår i kursavgiften. Det angivna priset består av kursplatsen plus 3000:- för det obligatoriska certifieringstestet.

Cornerstone Group AB is a Licensed Affiliate of ITpreneurs, which is a PeopleCert® Accredited Training Organization (ATO) for the ITIL courses.


Målgrupp och förkunskaper

Utbildningen vänder sig till IT-personal som är engagerade i leveransen av affärsdrivna IT-tjänster och behöver en bra förståelse för "best practice"-processer inom IT Service Management.

Inga formella förkunskapskrav finns

Detaljerad information


Formatet på kursen är interaktivt och framtaget för att presentera informationen i hanterbara avsnitt för att lättare ta till sig kunskapen. Under kursen kommer deltagare att genomföra övningar och testprov för att förstärka inlärningen och förbereda för certifieringsprovet. Du lär dig:

  • Service Management
  • Service Lifecycle
  • Nyckelprinciper och modeller i ITIL®
  • Allmänna ITIL Koncept
  • Övergripande om processer
  • Övergripande om roller
  • Övergripande om funktioner
  • Teknologi och arkitektur
  • ITIL kvalifikationsschema
  • Förberedelse för certifiering i Foundation

Kursen hålls på svenska med engelskt kursmaterial. ITIL-termer och certifieringstestet till denna kurs är på engelska.

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post