PKI and Certificates in a Windows Server Environment

Kurskod T2347

PKI and Certificates in a Windows Server Environment

Hantering av PKI i Windows-miljöer har under en tioårsperiod gått från att vara en avancerad och sällsynt specialistkompetens till att vara något som alla inom IT-infrastruktur behöver ha en grundläggande koll på.

Pris
12950 kr (exklusive moms)
Längd
1 dag
Ort och datum
5 sep
Live Online

Boka utbildning

Microsoft har skapat en starkt Active Directory-integrerad servertjänst som med hjälp av webservices kan förlängas ut för att även omfatta icke domänhanterade enheter.

I denna accelererade introduktionskurs får du kunskap om hur CA-servern (PKI-servertjänsten) fungerar och hur den installeras och migreras. Kursen beskriver även hur man distribuerar certifikat till såväl domänmedlemmar som icke-domänmedlemmar. När en CA-hierarki är satt i drift och delar ut certifikat så finns även såväl hantering av som publicering med spärrning (revoking), både som ett felsökningsmoment och ett designmässigt övervägande.


Målgrupp och förkunskaper

Kursen riktar sig till IT-administratörer som skall hantera PKI och certifikat i en Windows Server-baserad nätverksmiljö.

Som deltagare behöver du grundläggande kunskaper i hantering av nätverksmiljöer baserade på Windows Server 2012 eller senare.

För att alltid hålla en hög kvalitet på våra teknikkurser använder vi både engelsk- och svensktalande experter som kursledare.

Detaljerad information


Kursmaterialet är på engelska, med detta innehåll:

  • Deploying, Administering, Troubleshooting, Maintaining, and Monitoring CAs
  • Deploying and Managing Certificate Templates (group policy)
  • Managing Certificates Deployment, Revocation and Recovery

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post