Insikter

Här kan du ta del av insikter för ditt lärande. Vi publicerar ständigt de senaste artiklarna inom kompetensutveckling och branschnyheter. Du kan även hitta inspiration för ditt lärande genom våra videos.

Vad är Business Agility? Business Agility är ett samlingsord för en hel verksamhet som har förmågan att snabbt kunna ställa om och agera på nya möjligheter och förändringar på ett sätt som skapar snabba effekter och långsiktig hållbarhet.

Cisco-världen har vaknat upp till det nya moderniserade certifieringsprogrammet. Kompaktare, färre spår och mindre formella beroenden mellan certifieringsnivåerna ska göra certifiering lättare att hantera utan att sänka kompetenskraven.

UX (User eXperience) eller på svenska “användarupplevelse” har de senaste åren blivit ett allt mer prioriterat område vid utveckling av tjänster och produkter. Det finns en växande insikt att en väl utformad UX är en viktig framgångsfaktor.

Tänk dig att du sitter i en bil, som är bara din, och du ska ge dig ut på en resa. Det är du som bestämmer vart du ska åka och vilken väg du ska ta. Det är också du som vet när du behöver tanka och fylla på för att ha energin ändå fram till målet. Under resans gång så kommer du att stöta på en del gupp i vägen och olika vägbyggen. Du får då hitta en annan väg eller tillfälligt sakta in för att ta dig över.

Se vår kursledare och produktspecialist Joachim Clasberg visa hur du kan importera, bearbeta, analysera och visualisera data med Excel.

Hälsostrategiska ledare och verksamheter som jobbar aktivt med företagshälsovård vinner i längden. Har du viljan, orken och förmågan att vara en hälsostrategisk ledare ”här och nu” och framåt?

Under mina många år ute bland organisationer har jag kommit fram till två nyckelkompetenser som möjliggör ett kommunikativt ledarskap – kommunikation och emotionell intelligens. Man talar om detta som två olika kompetenser och ändå är de så sammankopplade.

Det senaste och kanske mest framgångsrika försöket att kombinera simplicitet och effektivitet inom projektmetodik stavas Modern Agile. I fokus står kunden, konsumenten, medarbetarna och resultaten, och vore inte det tillräckligt så går det smidigt att integrera i redan befintlig projektmetodik.

Den digitala arbetsplatsen innebär en rad fördelar, såsom enklare och bättre samarbete, nöjdare och mer produktiva medarbetare, mobilitet, ökat engagemang och bättre kunskapsdelning.

Motivation på arbetsplatsen är ett måste. Efter att ha jobbat med det de senaste 20 åren är det, för mig, tydligare än någonsin. Motivationen gör att vi får ut den energi och kraft vi behöver för att må bra, känna lycka och arbeta effektivt.

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post