Cisco

Cisco tillhandahåller lösningar inom nätverk och datorkommunikation, och har under de senaste 20 åren varit den naturliga referenspunkten inom nätverksteknik för medelstora och stora organisationer.


Namnet Cisco är taget från staden San Francisco där företaget grundades och i logotypen kan du även se en stiliserad form av stadens kända landmärke, Golden Gate-bron.

Fokusområden

Cisco har ett heltäckande utbud av nätverkskomponenter med tillhörande tjänster för routing/switching, Service Providers, samarbetsplattformar och datacenter med ett stort fokus på skalbarhet, tillförlitlighet och säkerhet.

På senare år har mycket utvecklingsfokus legat på lösningar för automatisering och cybersäkerhet, vilket lett till de två nya fokus- och kompetensområdena DevNet och CyberOps.

Certifiering

Ciscos breda teknikutbud är även tätt förknippat med deras certifieringsprogram, som inom nätverksteknik är en välkänd referens även bland de som arbetar med nätverkslösningar från andra leverantörer.

Programmet gjordes om och förenklades i sin struktur under 2020, och består idag av inriktningarna Enterprise, Security, Service Provider, Collaboration, Data Center, DevNet och CyberOps. Certifieringarna kan tas i olika nivåer, kallade Associate (CCNA), Specialist, Professional (CCNP) och Expert (CCIE/CCDE).
Se en översikt av Ciscos certifieringsprogram.

Utbildning

Cornerstone erbjuder ett heltäckande utbud av Cisco-kurser som hjälper dig att såväl lyfta din kompetens som förbereda för de olika Cisco-certifieringar som finns att tillgå.

Här är en snabbguide där vi tipsar om nya kurser istället för de som försvunnit. Om du saknar gamla kurser som ICND1, ICND2, CCNABC, CCNAX, WIFUND, ROUTE, SWITCH, TSHOOT, WIDESGN, WIDEPLOY eller WITSHOOT, så kan du hitta deras nya ersättare här.

Utvalda kurser


Cisco Identity Services Engine - Implementing and Configuring

Längd 5 dagar
Kurskod SISE
Pris 39950 kr

Cisco Enterprise - Core Network Technologies Implementation and Operation

Längd 5 dagar
Kurskod ENCOR
Pris 39950 kr

Cisco BGP - Configuring Border Gateway Protocol on Cisco Routers

Längd 5 dagar
Kurskod BGP
Pris 42450 kr
Se hela utbudet av kurser inom Cisco

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post