Service Desk - Central praxis i ITIL 4

Vad innebär Service Desk? En organisatorisk enhet, ett verktyg, en process, en praxis, eller allt detta? Under en timme reder vår expert Peter Forsbeck ut begreppen och introducerar en nyckelpraxis inom många organisationers värdeströmmar.

Ursprungligen var en Service Desk primärt en organisatorisk enhet som hanterade inrapporterade tjänsteförfrågningar och incidenter. Idag är det en egen, central och viktig praxis för all typ av användarkommunikation och ärendefiltrering - En motor för självhjälp och statusinformation gällande alla kontakter mellan användare och tjänsteleverantör.

Med hjälp av ITIL’s mognadsmodell kan du utvärdera och jämföra hur välfungerande din Service Desk-praxis är. Webinaret berör grundläggande koncept, framgångskriterier, processer, värdeströmsintegrationer och några rekommendationer för automatisering, samt introducerar till den officiella ITIL®4 Service Desk Practice-guiden.

Webinar: Service Desk - Central praxis i ITIL 4

Peter Forsbeck

Peter Forsbeck har under hela sin karriär arbetat i ett antal ledande befattningar i gränslandet mellan IT och affärsverksamheten. Han har praktisk erfarenhet av olika branscher som telekommunikation, media, finans och support, samt närmare 20-års teoretisk och praktisk erfarenhet av ITIL och andra ramverk.

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post