​​Tjänstekatalog, en central komponent för effektiv tjänstehantering

​En välutvecklad hantering av tjänstekatalogen är en ytterst viktig komponent i dialogen med kunder och användare samt i marknadsföringen av organisationens tjänster, såväl internt som externt. På detta 1-timmeswebinar berättar Peter Forsbeck varför, samt går in på hur du uppnår detta.

Syftet med en tjänstekatalog (Service Catalogue) är att erbjuda en enhetlig informationskälla för alla tjänster och tjänsteerbjudanden, samt säkerställa att informationen är tillgänglig för alla relevanta intressenter.

​Genom integration med andra ITIL-praxis som exempelvis tjänsteförfrågningar (service request), kan många återkommande arbetsflöden automatiseras från beställning till leverans, samtidigt som supporten förbättras.

​Tjänstekatalogen är en tjänsteleverantörs ”meny” över de tjänster som levereras och till vilken grad. Katalogen möjliggör för en leverantör att presentera sin leveransförmåga och samtidigt kalibrera användare och kunders förväntningar.

​Vi kommer översiktligt att gå igenom relaterade koncept, framgångskriterier, processer, värdeströmmar, samt några rekommendationer. För dig som vill fördjupa dig finns även vår tvådagarskurs Service Catalogue Management som också utgör underlag för detta webinar.​

Tid: 2 maj kl 13:00-14:00
Plats: Zoom
Pris: Kostnadsfritt
Ämnesexpert: Peter Forsbeck

Peter Forsbeck

Peter Forsbeck har under hela sin karriär arbetat i ett antal ledande befattningar i gränslandet mellan IT och affärsverksamheten. Han har praktisk erfarenhet av olika branscher som telekommunikation, media, finans och support, samt närmare 20-års teoretisk och praktisk erfarenhet av ITIL och andra ramverk.

Få inspiration & nyheter från oss

Jag godkänner att Cornerstone skickar mig nyheter via e-post